AKTUALNO

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Letošnja tema - zaščitite naše vrste

Dan Zemlje je svetovni dogodek vsako leto, na katerem več kot 1 milijarda ljudi v 192 državah sodeluje na največjem dnevu akcije, ki je osredotočena na varovanje narave na svetu. Stopnja izumrtja živih bitij še vedno lahko upočasni in mnoge naše upadajoče, ogrožene in ogrožene vrste se lahko še okrevajo, če bomo zdaj skupaj sodelovali pri oblikovanju združenega globalnega gibanja potrošnikov, volivcev, vzgojiteljev,  voditeljev in znanstvenikov. Zahtevati moramo takojšnje ukrepanje.

Kako bo lahko sodelujete vi? Postanete lahko družbeno in okoljsko odgovorni. Pridružite se izobraževanju in ozaveščanju, ki ga izvajamo z namenom pravilnega ravnanja z viri za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje za zmanjšanje izumrtja milijonov vrst živih bitij ter vzrokih in posledicah tega pojava. Spremenite življenjski slog in gradite odnos do lokalnih izdelkov, ki omogočajo varovanje virov in ohranjajo njene vrednote. Ustavite uporabo pesticidov in herbicidov, ne uporabljajte zdravju in okolju nevarnih snovi.

Darovi narave za naš planet so milijoni vrst rastlin in živali, ki jih poznamo, še veliko več jih je še treba odkriti. Na žalost so ljudje z nepravilnim ravnanjem uničili naravo in zato se svet sooča z največjo stopnjo izumrtja, saj smo izgubili dinozavre pred več kot 60 milijoni let. Toda za razliko od usode dinozavrov je hitro izumrtje vrst v današnjem svetu posledica človekovega delovanja. Globalno uničenje brez primere in hitro zmanjšanje populacije rastlin in prosto živečih živali so neposredno povezani z vzroki, ki jih povzročajo človeške dejavnosti: podnebne spremembe, krčenje gozdov, izguba habitata, trgovina z ljudmi in krivolov, netrajnostno kmetijstvo, onesnaževanje in pesticidi. Vplivi so daljnosežni.

PRIDRUŽITE SE SVETOVNEMU GIBANJU TAKO, DA SPREMENITE VAŠE NAVADE, KI POVZROČAJO IZUMRTJE REDKIH VRST. Naj bo vaša odločitev za odgovorno življenje korak v smer “ne več, amapk bolje”. Naravne omejitve so povsod, zato s projektom pod tem naslovom ob podpori Ministrstva za okolje in prostor ozaveščamo o varčni rabi virov in praktičnih možnostih za obvadovanje podnebnih sprememb.

 https://mariborinfo.com/sites/mariborinfo/files/styles/novica/public/slike/naslovne/2017/10/4/stork-2308235_960_720.jpg https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/articles/3203/large/cc23b9d32a6b6b75e3149eceef1e6139.jpg https://img.rtvslo.si/_up/upload/2016/10/04/65348771_photo_287619_20110921_4_fp-xl.jpg

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU