AKTUALNO

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

V Evropski uniji vsako leto zavržemo več kot 2 milijardi ton odpadkov. V Sloveniji več kot 4 milijone ton. Vsak od nas zavrže na leto več kot 400 kg odpadkov, od tega je kar petina hrane in veliko stvari, ki so še uporabne. Preprečevanje nastajanja odpadkov je v Evropski uniji in Sloveniji zato že dolgo prioriteta. Evropska unija si z različnimi ukrepi vrsto let prizadeva spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov. Ena najbolj uglednih in prepoznavnih ozaveščevalnih akcij na tem področju je Evropski teden zmanjševanja odpadkov (ETZO), ki jo od leta 2009 organizira Evropska komisija s podporo programa LIFE+.

V drugi polovici novembra bodo en teden potekale aktivnosti, katerih cilj je spodbuditi razpravo o učinkoviti rabi virov in krožnem gospodarstvu ter s tem promovirati trajnostno naravnane prakse.

Akcija pozornost vsako leto nameni drugi temi: pretekli dve sta bili dematerializacija odpadkov in zmanjševanje zavržene hrane. V okviru akcije tako vsako leto nastajajo pobude za nove načine promocije zmanjševanja odpadkov, ponovne uporabe izdelkov in recikliranja materialov.

ETZO bo letos potekal od 19. do 27. novembra 2016, tokratna tema je zmanjševanje odpadne embalaže.

V  EVROPSKEM TEDNU ZMANJŠEVANJA ODPADKOV OKOLJSKO RAZISKOVALNI ZAVOD V OKVIRU PROJEKTA “3 R KOT ŽIVLJENJSKI SLOG”, KI POTEKA OB PODPORI MINISTRSTVA ZA OKOLJE IN PROSTOR OZAVEŠČA O MOŽNOSTIH ZMANJŠEVANJA ODPADKOV, PREDVSEM ODPADNE EMBALAŽE.

V TEDNU ZMANJŠEVANJA ODPADKOV BOMO OZAVEŠČALI JAVNOST O PRAKTIČNIH MOŽNOSTIH ZMANJŠEVANJA ODPADNE EMBALAŽE TAKO, DA BOMO NA DRUŽBENEM OMREŽJU VSAK DAN PREDSTAVILI ENO MOŽNOST KOT KORAK K SPREMEMBI ŽIVLJENJSKEGA STILA ZA MANJ EMBALAŽE.

K sodelovanju vabljeni vsi s svojimi idejami in praktičnimi primeri! 

Začnemo v soboto 19.novembra!

Sledite nam!

 

http://www.ewwr.eu/en

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU