AKTUALNO

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je v javno razpravo podalo osnutek Nacionalnega strateškega okvirja za prilagajanje podnebnim spremembam. Pripombe in predloge sprejemajo do ponedeljka, 21. novembra na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Osnutek dokumenta ponuja strateški okvir za ukrepe prilagajanja podnebnim spremembam v Sloveniji. »Priča smo velikim podnebnim spremembam podnebnih spremenljivk. Najbolj je izražen dvig temperature zraka, znatne so spremembe v padavinskem režimu, več je ekstremnih vremenskih pojavov. V Sloveniji imamo veliko pokrajinsko in podnebno pestrost, zato je negotovost ob predvidevanju izraženosti posameznih vplivov podnebnih sprememb še toliko večja.

 

Zaradi naštetih razlogov, je nujno nadaljnje nenehno vlaganje v krepitev znanja o vplivih podnebnih sprememb in načinih prilagajanja, širše sodelovanje in povezovanje, dvig izobraženosti, usposobljenosti, ozaveščenosti in informiranosti o vplivih in potrebnih ukrepih. Aktivnosti za uspešno prilagajanje vplivom podnebnih sprememb zahtevajo tudi večje napore za zagotovitev financiranja, predvsem sredstev za pripravo in izvedbo posameznih ključnih ukrepov ter izkoriščanje sinergij med posameznimi politikami in ukrepi s področja podnebnih sprememb oz. širše trajnostnega razvoja. S tem dokumentom se usmerja napore za usklajeno delovanje države v to smer. 

Osnutek dokumenta bo Ministrstvo za okolje in prostor predstavilo  v četrtek, 27. oktobra ob 14. uri na Agenciji RS za okolje.

Več

 

Dokumenti:

NSO_Prilagajanje podnebnim spremembam (s klikom na to besedilo prideš do dokumenta v prilogi označenega z istim imenom)

Priloga 1

Priloga 2

Priloga 3

Priloga 4

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU