NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

nasveti-za-zdravo-zivljenje-plesen

Ste med tistimi, ki trpite zaradi stalne utrujenosti? Vas srbi koža? Imate prebavne motnje? Imate obloge na jeziku? Ste utrujeni, brez energije, se težko koncentrirate, ste potrti? Imate težave z imunskim sistemom? Se alergije, kronični kašelj ponavljajo? Ste obiskali že vrsto zdravnikov, pa vam noben ni mogel pomagati? Ste "bolni brez vzroka"? Morda so za vaše težave krive plesni - te namreč ljudem nemalokrat otežijo življenje.

Plesni se ne pokažejo zmeraj v obliki temnih vlažnih madežev na steni. Milijoni plesni lahko leta in leta neopazno krožijo po zraku, se nabirajo v preprogah, zadržujejo na kuhinjskih ploskvah, dokler ne najdejo primernega gojišča za naglo rast in razmnoževanje. Takšna gojišča so lahko organski materiali, živila, fekalije, hišne živali, rastline, prah, tapete, preproge, les, glina, opeka, celo beton in plastični materiali.

Plesni se lahko tako pojavijo marsikje v našem domu. Ljudje z nepoškodovanim imunskim sistemom so se sposobni obraniti pred njimi. Težave pa nastanejo, ko število plesni naraste in ko imunski sistem oslabi. Vsak četrti človek, naj bo odrasel ali otrok, ima občutljivejši imunski sistem. In prav ti ljudje kakor široko odprta vrata v svojo notranjost prepuščajo plesni in njihove strupe (mikrotoksine), snovi, ki vedno znova napadajo obrambni sistem.

Zdravniki in znanstveniki še nimajo skupnega mnenja o tem, ali je nevarnejša sama plesen ali njen strup. Vsaka plesen namreč izloča zanjo tipičen strup.

Nasvet: Preverite pomanjkljivosti gradnje vašega stanovanja ali hiše; opazne so predvsem takrat, ko iz stanovanja ob normalnem prezračevanju in ogrevanju ni mogoče odpraviti vlage.

Kaj storiti? Pri napadu plesni je najučinkovitejši sanacijski ukrep popolna odstranitev vira nastanka plesni. Da bi trajno preprečili ponovni napad plesni, je treba sprva natančno ugotoviti vzrok njihovega razvoja. Praviloma se plesni razvijejo zaradi prevelike vlage, zato je treba odstraniti njen vir. Povečana količina vlage v prostoru je denimo lahko posledica poškodovane strehe ali oken in vrat, ki slabo tesnijo. Slaba izolacija temeljev prav tako pogosto povzroči nabiranje vlage v kletnih prostorih. Ko odkrijemo poškodovana mesta, lahko hitro odpravimo razloge za razvoj plesni.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU