NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

 

nasveti-za-zdravo-zivljenje-ekodarilo

Bližajo se prazniki, nakupovanje in obdarovanje. Veliko ljudi se v tem času zadolži, saj kupujejo vse mogoče stvari, ki jih želijo kot darila nameniti svojim bližnjim. Decembrsko nakupovanje pa je za nekatere stresno, saj se nenehno pojavljajo vprašanja, kaj naj sploh kupimo, da bo darilo ljubljeni osebi všeč? Zagatam, s čim presenetiti najbližje, se pridružuje še pomanjkanje časa, zaradi česar so odnosi mimobežni in posledično ne poznamo ljudi, s katerimi sicer živimo, saj jih nimamo časa poslušati, opazovati in oceniti, kaj jim dejansko veliko pomeni. Pogosto sploh ne pričakujejo to, za kar se odločamo pri izbiri daril.

Zakaj ne bi letos najbližjih obdarovali drugače?
Predvsem, naj bo družinsko obdarovanje preprosto. Družini in prijateljem podarite raje svojo navzočnost. Podarite »zeleno darilo«; npr. vstopnice za koncert, športni dogodek ali vstopnice za muzej. Morda podarite darilni bon za tečaj tujega jezika ali kaligrafije, vozovnico za vlak, letalo, ali pa darilni bon za kopanje v bazenu in večerjo.
Pri nakupih se vse premalo zavedamo, da uvožene izdelke, ki jih kupujemo po nizki ceni, delajo delavci, ki ne zaslužijo niti za dostojno preživetje. Zato podpirajmo lokalne podjetnike in obrtnike, kmete in kupujmo pri njih. Bodimo pozorni tudi na ekološko pakiranje, saj bleščeči ovitki in trakovi končajo v zabojniku med odpadki.

Kaj pa darila za otroke? Veliko zagat imajo straši, saj ima njihov otrok vse in z ničemer ga ni mogoče več razveseliti že pri 6-tih letih. Za takšne otroke priporočamo, da jih starši med prazniki poučijo o smiselnosti obdarovanja; izberejo naj dve svoji igrači, s katerima se ne igrajo veliko in jih podarijo nekomu, ki jih bo zelo vesel. Skupaj z otrokom obiščite bolnika, otrok pa naj mu podari svojo risbico z željami ob novem letu.
nasveti-za-zdravo-zivljenje-ekodarilo

Ponujamo vam še en nasvet za obdarovanje, ki je okolju in človeku najbolj prijazen: namesto dragih daril, podarite sebe ali svoj čas; npr. specite kruh in ga podarite, ponudite se za varstvo otrok, ponudite svoje talente – npr. igranje tenisa, kitare, tujega jezika, računalništva. Ali pa se ponudite za pomoč pri gospodinjskih delih. Vzemite si čas in pojdite na klepet k znancem, ki jih že dolgo niste obiskali.

Bodite letos izvirnejši in podarite darilo, ki bo vašim najdražjim resnično polepšalo praznične dni, tudi vam, saj ne boste več obremenjeni, kaj kupiti, da bo prav. Veliko boste storili tudi za čistejše okolje, saj ne boste po nepotrebnem kupovali odpadkov.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU