NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 


nasveti-za-zdravo-zivljenje-teflonTeflon je trgovsko ime politetrafluoroetilen. Odkrit je bil po čistem naključju kemika Roya plunketta. Teflon je zaradi zelo gladke površine izjemno obstojen proti skoraj vsem znanim kemikalijam. Uporablja se v širokem temperaturnem področju, od -270° do +385°C. Zaradi teh lastnosti iz njega izdelujejo izdelke, ki so izpostavljenim različnim kemikalijam pod visokimi temperaturami. Iz njega so izdelane tudi nekatere prevleke na posodah in kvalitetna laboratorijska oprema.
Teflon je najbolj obstojna sintetična kemikalija, ki jo poznamo. Ne razgradi se niti v okolju niti v telesu. Vsi testi na živalih do sedaj so pokazali škodljive učinke na imunski sistem in razvojne funkcije.

 SLABA STRAN TEFLONA

Znane so slabe lastnosti teflona, vendar pa si industrija nekako zatiska oči pred tem dejstvom, zato stranski učinki niso preveč znani.

nasveti-za-zdravo-zivljenje-teflonPri temperaturi 300°C – 400°C , katero se lahko doseže že pri na primer pečenju palačink, proizvaja nepoznan vosek, kateri spušča hlape, ki so nevarni za organizem. Namreč v teh hlapih je približno 6 strupenih plinov, v katerih sta vsaj dva kancerogena..povzročata rakava obolenja, dva pa povzročata onesnaženje.

Povzročajo lahko vročino, nepojasnjeno potenje, kašelj, težave pri dihanju, bolečine v prsih in simptome gripe. Vse te težave se pozdravijo same od sebe v roku dveh dni.

V ZDA so odkrili veliko število poginulih hišnih ptičkov, natančneje kanarčkov, namreč vsi so bili izpostavljeni v kuhinji, kjer se je kuhalo v teflonskih posodah.
Pri temperaturi pod 200°C pa teh težav niso opazili.
NASVET
Kljub večinoma dobrim lastnostim teflona obstajajo tudi slabe. Tako da svetujemo zmerno uporabo teflonskih ponev in pri uporabi le-te prezračevanje kuhinje.

 

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU