NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

nasveti-za-zdravo-zivljenje-spanje

Nemara se vam kdaj zgodi, da zaspite ob prižganem televizorju, zaradi prižganega aparata pa ne morete dobro spati. Koliko uspavalnih tablet bi prihranili, če bi pred spanjem, namesto da sedete pred televizor, odšli na sprehod. Prav tako je pomembno, da imamo primerno ležišče in prijetno spalnico, ki bosta v veliki meri pripomogla k zdravemu spanju in dobremu počitku, nemir, skrbi in slabo počutje pa bodo izginili celo brez uživanja tablet za spanje in zdravil za živce.

Ko spanje postane težavno

Spanje je tako vsakdanji proces, da se nanj nič kaj pretirano ne oziramo. Dokler zvečer brez težav zaspimo in zjutraj spočiti vstanemo, sploh ne pomislimo, kako nujno je spanje za človekov organizem.
Tisti, ki se ponoči premetavajo po postelji in več ur ne morejo zaspati ter se nenehno prebujajo in ponovno potrebujejo veliko časa, preden znova zaspijo, se zavedajo, kako pomemben je dober spanec. Moten spanec pa lahko kmalu postane prava nadloga - kdor zjutraj vstane nespočit, tudi čez dan čuti posledice slabega spanja. Utrujenost, razdražljivost in slaba učinkovitost namreč kalijo potek neprespanega dne.
Zato lahko kakovost spanja enačimo s kakovostjo življenja. Motnje spanja namreč ovirajo dobro počutje. Ta ugotovitev je statistično dokazana in kaže, da ima približno 25 odstotkov prebivalstva težave s spanjem, od tega dve tretjini žensk. Prav tako se motnje v spanju s starostjo stopnjujejo - delež ljudi s težavami pri spanju po 50. letu zajema skoraj 50 odstotkov populacije.
Nasvet: bodimo pozorni na:
Prah - Iz spalnic odstranimo materiale, ki nase vežejo veliko prahu (težke zavese, preproge, odprti regali). Prostore sesajmo le pri odprtem oknu.

Rastline - Seneni nahod je značilen predvsem za ljudi, ki so alergični na cvetni prah, zato cvetoče rastline in rezano cvetje nikakor ne sodijo v spalnice.
Bodimo pozorni tudi na morebitno prisotnost plesni v spalnici in preverimo materiale odeje in posteljnine.

  

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU