NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

nasveti-za-zdravo-zivljenje-igraca-odpadekČeprav je zakonodaja glede tega, kakšne morajo biti igrače dokaj stroga, se vsako leto veliko otrok z igračami poškoduje. Zato je pomembno, da izbiramo igrače, ki so ne le primerne otrokovi starosti, pač pa so tudi dovolj kakovostna in vzdržljiva. Cena, zanimivo, velikokrat sploh ni merilo kakovosti!

Igrače so sicer namenjene otrokom, pa vendar zato še niso brez nevarnosti. Če izbiramo igrače zgolj po videzu in pri tem ne pazimo na osnovna varnostna določila, so lahko posledice igre s to igračo tudi usodne.
Na trg zaradi načela trgovanja brez ovir prihajajo igrače, katerih kakovost se vnaprej ne preverja. Zato je odgovornost, da izberemo varno igračo, predvsem na strani nas, kupcev.
Prvo pravilo je, da vedno izberemo igračo, ki je primerna otrokovi starosti. Prav tako se moramo zavedati, da je nakup igrače brez oznake CE bolj tvegan. Oznaka CE pomeni, da trgovec in proizvajalec zagotavljata, da igrača ustreza veljavnim varnostnim zahtevam. Toda – OZNAKA CE ŠE NE POMENI, DA JE IGRAČA RES VARNA!V Sloveniji že več kot 20 let poznamo oznako »dobra igrača«. Igrače, ki nosijo ta znak, so preverjene in testirane ter ob pravilni uporabi omogočajo varno in spodbudno igro.

Izogibajmo se nakupu igrač, na katerih ni etiket z informacijami.
BATERIJE v igračah
Baterijski vložki so sodobna embalaža za električno energijo. So del našega vsakdanjika, imamo jih v radiu, igračah, fotoaparatu in še kje. Ko se izrabijo moramo kupiti nove. In kaj naredimo z izrabljenimi? Vržemo jih stran med mešane odpadke? Upamo, da ne, saj imate možnost baterije ločeno oddati v trgovinah in na bencinskih servisih, tudi šolarji jih zbirajo na eko šolah. Večina baterij še zmeraj vsebuje živo srebro, ki je za žive organizme nevarna kovina, saj lahko ponikne v tla, če baterije odvržemo prosto v naravi. Obstajajo pa baterije, ki jih ne vržemo stran, ko se izrabijo, ampak jih lahko znova napolnimo in spet uporabimo.

Uporabljate te baterije, saj boste pripomogli k varovanju okolja in zdravja, ki je neločljivo povezano s kakovostjo okolja.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU