NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

1-orz-ekologija-okolje-cistoca-wipo-priznanjeOb zaključku akcije Leto ekoloških novosti Okoljsko raziskovalnemu zavodu podeljena prestižna nagrada s strani Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO)
Pobudo za akcijo Leto ekoloških inovacij je v letu 2007 je dalo združenje ASI – Aktivni slovenski inovatorji. Okoljsko raziskovalni zavod je s sodelovanjem Specializiranega inovatorskega centtra za ekologijo v Slov. Konjicah izvedel več delavnic in seminarjev o pomenu, načinu in možnostih razvijanja ekoloških novosti. V letu 2008 so inovatorji lahko na ta natečaj prijavili le rešitve, ki so razvite vsaj do stopnje prototipa ali preverjene rešitve, zaželeno je bilo tudi, da imajo podeljeno zaščito.Največ prijavljenih ekoloških inovacij (skupaj jih je prispelo 35) ima podeljen patent ali vloženo patentno prijavo (skoraj 50%), z avtorsko pravico inovativne rešitve ščiti 23% inovatorjev, ostali pa večinoma v prijavi niso podali podatka o obliki zaščite, le trije od njih so navedli, da rešitve ne nameravajo zaščititi. Največ prijavljenih inovacij je povezanih z varčevanjem z energijo – produkti, ki zmanjšujejo porabo energije (nova ogrevalna tehnika, motorji, izolacija prostorov …) in emisije toplogrednih plinov. Sledijo inovacije, ki so uporabne v ekološkem kmetovanju (zmanjšanje količine herbicidov), rešitve v povezavi z vodo (pridobivanje-priprava pitne vode ali varčevanje z vodo) in učinkovitejšim recikliranjem odpadnih materialov.

Nagrado za ekološko inventivnost je prejel Okoljsko raziskovalni zavod iz Slovenskih Konjic za raziskave na področjih, ki podpirajo inovativnost v ekologiji, saj smo spodbudili številne inovatorje k iskanju inovativnih rešitev na različnih področjih

Nagrado s strani Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) iz Švice za ekološko inventivnost  je prejel Okoljsko raziskovalni zavod iz Slovenskih Konjic, ki je tudi sam uvedel nekaj inovativnih ekoloških rešitev na področju minimizacije odpadkov, nanj pa se po pomoč glede ekoloških novosti obrnilo tudi že veliko inovatorjev, ki so jim strokovnjaki v zavodu pomagali raziskati ekološki potencial njihovih idej in jih spodbudili k realizaciji.

S podelitvijo teh priznanj se je akcija Leto ekoloških novosti zaključila, želimo pa si, da bi bila to zadostna spodbuda za inovatorje in tudi za investitorje, da bi prijavljene ekološke inovacije, ki so vse namenjene varovanju narave, čimprej zaživele na našem in drugih trgih.

1-orz-ekologija-okolje-cistoca-wipo-priznanje2

Slikovna priloga:
(WIPO priznanje) WIPO nagrada za inovativno raziskovalno-svetovalno podjetje.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU