NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Okoljsko raziskovalni zavod - ORZ - NasvetiEmbalaža iz sestavljenih materialov Embalaže za tekoče snovi, na primer embalaža mleka, jogurta, sadnih sokov, smetane, paradižnikove mezge, kjer se ena za drugo nizajo plasti papirja, aluminija in plastike, se prav tako lahko predelajo. Tej embalaži v Sloveniji rečemo Tetra Pak, po imenu enega od proizvajalcev embalaže iz sestavljenih materialov, pravilno ime zanjo pa je kartonska embalaža za tekočine. Glavni masni delež ( 75 %) te embalaže predstavlja karton.
PRIMER EMBALAŽE  MLEKAnasveti-za-zdravo-zivljenje-tetrapak-mleko Med procesom reciklaže se plasti ločijo in aluminij se oddvoji s polietilenom. Najbolj uporaben produkt reciklaže embalaže iz sestavljenih materialov je njihov kartonski del. Ta se lahko koristno uporabi pri izdelavi določenih vrst papirja.
Ostanek, aluminij in plastika – polietilen, se lahko uporabi kot kurivo ali za izdelovanje različnih izdelkov - palete, obešalniki, luči. S posebnim, tehnološko zahtevnim plazemskim postopkom, se  aluminij od polietilena lahko tudi loči. Tako pridobimo dragocen aluminij.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU