NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

V okviru izvedbe Pilotnega projekta okoljskega informiranja in svetovanja, ki ga izvaja Okoljsko raziskovalni zavod ob podpori Ministrstva za okolje in prostor v sodelovanju s Komunalnim podjetjem Slov. Konjice, se v obdobju od 4. do 30. septembra 2006 pričenja poskusno zbiranje odpadne embalaže po sistemu »rumena vreča« pri gospodinjstvih.

nasveti-za-zdravo-zivljenje-odlagalisce_eko

V rumeno vrečo zbirajte vso odpadno embalažo skupaj (razen steklene ): plastično, papirnato, kovinsko in dvoslojno embalažo. Ko bodo gospodinjstva rumeno vrečo napolnila, jo bodo zaprli s trakom in jo postavili ob zabojnik za mešane odpadke na odjemno mesto oz. na skupno odjemno mesto (ekološke otoke) za večstanovanjske enote.

 

Najpomembnejši cilj projekta je zmanjšati količino mešanih odpadkov, torej tistih, ki jih običajno odložite v zabojnik za mešane odpadke in jih je potrebno odložiti na odlagališče. Izkoristite priložnost, poskrbite za odpadke in okolje.

Prednosti sistema zbiranja odpadne embalaže z rumeno vrečo:

  • vso embalažo je mogoče ločiti takoj od mešanih odpadkov na mestu nastanka;
  • napolnjeno vrečo z odpadno embalažo postavimo ob svoj zabojnik za mešane odpadke ali na odjemno mesto pri zabojnikih za blokovska naselja;
  • bistveno zmanjšamo količino mešanih odpadkov, za katere bo v prihodnje potrebno plačevati visoke stroške za odstranitev, medtem ko smo stroške za reciklažo odpadne embalaže že poravnali ob nakupu izdelka;
  • lahko smo okoljsko odgovorni, ker imamo možnost ločevati odpadno embalažo, ki predstavlja 75% vseh gospodinjskih odpadkov.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU