NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Okoljsko raziskovalni zavod - ORZ - NasvetiNa gradbiščih, pri katerih se kopičijo odpadni materiali velja, da morajo izvajalci del biti še posebej pozorni. Izvajalci se morajo zavezat, da bodo zavarovali gradbišče in s tem preprečili nepooblaščenim dostop do njega. Prav tako morajo dati velik poudarek zavarovanju trenutnih mest na katere odlagajo razne odpadne materiale, ki nastanejo pri gradnji. V primeru, da jih sproti odvažajo, morajo poskrbeti za njihov varen prevoz v centre za predelavo gradbenih odpadkov. Kajti, ob neupoštevanju okoljevarstvenih predpisov, večkrat pride do različnih onesnaženj okolice gradbišča.

V kolikor ste ali boste izvedli doma različne adaptacije in ne veste kam z gradbenimi odpadki, je za te odpadke zagotovo poskrbljeno v vašem najbližjem zbirnem centru. Vse informacije o ravnanju z odpadki vam bodo posredovali na vaši krajevni skupnosti, ali pa direktno izvajalec javne službe.

Pogosta so vprašanja glede ravnanja z azbestno-cementnih plošč. Za te odpadke pravilno poskrbijo na odlagališčih, ki so si pridobila s strani MOP vpis v register ravnanja s temi odpadki. Ko imate opravka s cementno-azbestnimi ploščami, bodite previdni, da jih ne boste lomili ali žagali. Previdno jih naložite na paleto, ovijte s folijo in takšne lahko odpeljete na odstranitev. V celotni SLO velja enaka cena ravnanja s tem odpadkom in sicer 67€/tono oz. 16 SIT/kg. Opažamo, da je v naravi veliko divjih odlagališč prav zaradi neodgovornega ravnanja z gradbenimi odpadki, ki jih lahko v centrih predelajo in ponovno uporabijo za gradnjo cest in stanovanj.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU