NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

 

asveti-za-zdravo-zivljenje-vreckeSkrb za okolje postaja trendno gibanje, ki ga podpirajo tudi številni posamezniki. Morda se tudi vam postavlja vprašanje - ZAKAJ VEDNO DOBIMO VREČKO?

Nič nenavadnega ni, če nam prodajalka v trgovini vse, kar kupimo, spravi v vrečko. Kar navadili smo se že, kajne? Tudi če kupimo samo čokolado, nam bodo to čokolado spravili v še eno vrečko. Zakaj, se kdaj vprašate? In potem vrečke vržemo stran. Kakšna škoda! Vrečke so vendar iz Zemljinih zakladov, papirnate so iz dreves, plastične iz nafte. In ko jih delajo, te zaklade porabljajo in onesnažujejo okolje. Ne vzemite vrečke, če je res ne potrebujete! Sicer pa: vse vrečke lahko odložite med embalažo, papirnato med papir, plastično med plastiko. Tekstilne vrečke lahko oddate v zbirnem centru, kjer je zabojnik za tekstilne odpadke. Skrbno ravnanje z vrečkami bi precej prispevalo k varovanju naravnih virov – nafte, dreves, vode..

Novost so biorazgradljive vrečke

Plastične vrečke so doživele velik razcvet sredi sedemdesetih let s pojavom tehnologije za cenejšo proizvodnjo. Danes strogim ekoloških zahtevam ne ustrezajo več, zato proizvajalci iščejo nove rešitve. V zadnjem času se uveljavljajo biorazgradljive vrečke, ki ne vsebujejo polietilena. Tržni delež biorazgradljivih vrečk znaša zlasti zaradi višje cene trenutno zgolj en odstotek. V prihodnosti se bo njihova uporaba verjetno močno povečala. V Evropi lahko kjer koli nabavite vrečo, ki je razgradljiva, trgovci opozarjajo, da so te vreče okolju prijaznejše.

   

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU