NASVETI

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

 

nasveti-za-zdravo-zivljenje-rumena-vrecaZ uvedbo novega sistema zbiranja odpadne embalaže v rumeno vrečo se vam vprašanje »LOČEVATI ODPADKE ALI NE « poraja dnevno, morda celo večkrat na dan. Kje dobiti odgovor? Vsaka rumena vreča ima natisnjeno kratko navodilo kaj sodi in kaj ne sodi vanjo.
Rumena vreča je namenjena zbiranju odpadne embalaže. Kaj pa je embalaža? Po Uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (Uradni list RS 84/2006) so embalaža vsi izdelki iz katerega koli materiala, namenjeni temu, da blago ne glede na to, ali gre za surovine ali izdelke, obdajajo ali držijo skupaj zaradi hranjenja ali varovanja, rokovanja z njim, njegove dostave ali predstavitve na poti od embalerja do končnega uporabnika.
Povedano na enostaven način, v rumeno vrečo lahko odložite tisto (embalažo), kar vam ostane, ko odstranite ali porabite vsebino (škatla od žarnice, konzerva od vložene zelenjave, škatlica od vatiranih palčk za čiščenje ušes, plastenka od pijač, …). Obstaja le ena izjema in to je steklena embalaža, ki pa je v rumeno vrečo ne odlagamo iz varnostnih razlogov. Steklo bi se med transportom lahko razbilo in raztrgalo rumeno vrečo. Razbito steklo bi tudi poškodovalo sortirni trak, kjer se izvaja sortiranje odpadne embalaže.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU