Slovenian Croatian English French German

ne-vec-ampakbolje

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

2018-10-nagroben-svece03Vsak Slovenec v povprečju porabi 12 sveč na leto, strokovnjaki pa ocenjujejo, da sistem ravnanja, vključno s preprečevanjem nastajanja teh odpadkov, ni dovolj učinkovit. Slovenija se po (neuradnih) ocenah računskega sodišča, ki se je lotilo te okoljske problematike, uvršča ob Avstriji in Poljski med tri najbolj potratne evropske države po porabi nagrobnih sveč. Poraba sveč kljub pozivom okoljskega ministrstva in vsakoletni akciji "Sveča manj" ne upada

Preberi več

V Evropski uniji vsako leto proizvedemo več kot 2,5 milijarde ton odpadkov. Več kot 600 milijonov ton odpadkov bi lahko reciklirali ali ponovno uporabili, pa jih ne. Tako vsako leto med odpadki pristane več kot tretjina virov, kar pomeni, da izgubljamo veliko količino dragocenih virov in proizvajamo veliko preveč odpadkov.

Preberi več

Obiskovalci festivala so sodelovali pri DIY aktivnosti, prinesli so različne šolske potrebščine in jih s pomočjo promotorjev ponovne uporabe popravili. Velik interes za sodelovanje so izkazali malady, saj ne želijo takoj zavreči šoslek torbe in peresnice, ker se je pokvarila zadrga in strgala podlaga. Aktivno je sodelovalo 12 udeležencev, številni so si delavnice ogledali in bili navdušeni nad enostavnimi rešitvami popravil.

Preberi več

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU