PROJEKTI

Slovenian Croatian English French German

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

5.4.2019 – Promocija projekta; Predstavitev kroženja virov

Predstavitev kroženja virov smo v Grajski kavarniški popravljalnici Ormož predstavili udeležencem madžarske manjšine v Sloveniji in drugim. Predstavili smo  projekt Ne več, ampak bolje, s poudarkom na izvedbenih aktivnostih preprečevanja nastajanja odpadkov ponovne uporabe. Seznanimo jih s trenutnim stanjem po svetu, saj se prebivalstvo povečuje in s tem tudi gospodarska proizvodnja, poraba fosilnih goriv in vode.  Poudarili smo, da odgovornejše potrošništvo vodi k boljši družbi, zato naj bo vsak njihov nakup premišljen, upoštevajo pa naj tudi, če lahko nakup nadomestijo z rabljenim ali predelanim kosom naj seveda storijo natanko to. Spodbudimo jih, da naj se ne poslužujejo plastične embalaže, raje naj posegajo po trajnostnim, ponovno uporabljenim izdelkov. Predstavili smo jim Centre ponovne uporabe po Sloveniji, kot primer dobre prakse.

5.4.2019 – Promocija projekta; Predstavitev kroženja virov

 

6.4.2019 – Promocija projekta za otroke in starše: Praktična motivacijska delavnica

V okviru projekta Ne več, ampak bolje; promocija projekta za otroke in starše: praktična motivacijska delavnica smo se pridružili dogodku Čas je zdaj v Slov. Konjicah, kjer smo sodelovali z delavnico in ozaveščanjem otrok in njihovih staršev. Otroci in starši so iz odpadnih materialov izdelovali trajnostne vrečke ter kazalnike za knjige. Poudarjali smo, da odgovornejše potrošništvo vodi k boljši družbi, zato naj bo vsak njihov nakup premišljen, upoštevajo pa naj tudi, če lahko nakup nadomestijo z rabljenim ali predelanim kosom naj seveda storijo natanko to. Spodbudimo jih, da naj se ne poslužujejo plastične embalaže, raje naj posegajo po trajnostnim, ponovno uporabljenim izdelkov.

 2019 08 31 aktivnosti 02

Praktična motivacijska delavnica, 6.4.2019

 

11.4.2019 - Akcija v naravi vse kroži: Prepreči, prinesi, znova uporabi

Delavnica je potekala v Grajski kavarniški popravljalnici Ormož. Udeležencem smo predstavili kako pomembna je ponovna uporaba, v smislu, da stvari ne zavržemo, ampak jih popravimo ali jih uporabimo za popolnoma drug, nov izdelek. Prinesli smo različne ostanke blaga in smo izdelali čudovite velikonočne dekoracije z oblikovalko ga. Matejo Pleh.

 2019 08 31 aktivnosti 03

Delavnica 11.4.2019

 

19.4.2019 - Akcija v naravi vse kroži – Prepreči, prinesi, znova uporabi – Ob svetovnem dnevu zemlje, več območij

Občanom po območju različnih občin (Rogaška Slatina, Šmarje, Kozje, Bistrica ob Sotli, Rogatec) smo predstavljali z električnim vozilom , kako pomembna je ponovna uporaba, v smislu, da stvari ne zavržemo, ampak jih popravimo ali jih uporabimo za popolnoma drug, nov izdelek. Udeležencem predstavimo podatke, da je raziskava je pokazala, da vsak posameznik razpolaga z vsaj 5 kg še uporabnih izdelkov na leto, ki so doslej končali med odvrženimi odpadki na prepolnih odlagališčih, zato je pomembno, da stvari ne zavržemo, temveč jim spremenimo namen, s tem da ustvarimo nov uporaben izdelek.

 2019 08 31 aktivnosti 04

19.4.2019, Bistrica ob Sotli

 2019 08 31 aktivnosti 05

19.4.2019 Šmarje pri Jelšah

 

10.5.2019, Otvoritev azila za rože Ormož

 

https://www.facebook.com/100009142648058/videos/2247363645578368/UzpfSTE1ODU3NDc3OTUwNTM4OTk6MjAzMzc2MTY1MzU4NTg0Mg/

 

15.5.2019 -  Festival varčnosti za odgovorno potroštništvo – Okoljsko ozaveščanje, parada učenja, dominikanski samostan, Ptuj

Obiskovalce ozaveščamo, da opredelitev odpadka predstavlja najpomembnejši del varstva okolja, saj le-ti postajajo viri, zato je potrebno zagotoviti možnosti za spreminjanje toka odpadkov iz odstranjevanja v uporabo.

 2019 08 31 aktivnosti 06

Parada učenja 2019

 

24.4.2019 – Prikaz elektro vozila– Prikaz ponovne uporabe

V vrtcu Ivanjkovci so si otroci izdelali vsak svojo trajnostno nakupovalno vrečko. Vrečko so si izdelali iz starih bombažnih majic, ostanke so si med seboj izmenjali in jih spremenili v dodatke, katere so nato nalepili na svoje trajnostne vrečke. Skupaj smo uredili gredico za rože iz starih zavrženih gum, ter pobarvali smo kamenčke, kjer so si malčki razvijali finomotoriko. Predstavili in pokazali smo jim tudi elektro vozilo. Poudarili smo otrokom tudi pomen ponovne uporabe, kako je pomembno da stvari ne zavržemo, temveč jih uporabimo za nove uporabne stvari.

 2019 08 31 aktivnosti 07

Vrtec Ivanjkovci, 24.4.2019

 

25.5.2019 – Akcija v naravi vse kroži – Prepreči, prenesi – Znova uporabi

Delavnica je potekala v Grajski kavarniški popravljalnici Ormož. Upokojencem smo predstavili, kako pomembna je ponovna uporaba, v smislu, da stvari ne zavržemo, ampak jih popravimo ali jih uporabimo za popolnoma drug, nov izdelek. Udeleženci  nam povedo, da nekoč, ko so bili mlajši, sploh niso poznali plastike tako kot sedaj in sploh niso proizvedli toliko odpadkov, zato jih veseli, da se je začela sprememba zakonov glede okolja, ločevanja, plastike tudi na nacionalni ravni.

 2019 08 31 aktivnosti 08

25.5.2019 Grajska kavarniška popravljalnica Ormož

 

3.5.2019 – Predstavitev projekta ne več, ampak bolje (gostje iz kitajske)

Udeležencem iz Kitajske  predstavimo projekt Ne več, ampak bolje, s poudarkom na izvedbenih aktivnostih preprečevanja nastajanja odpadkov ponovne uporabe. Seznanimo jih s trenutnim stanjem po svetu, saj se prebivalstvo povečuje in s tem tudi gospodarska proizvodnja, poraba fosilnih goriv in vode.  Poudarili smo, da odgovornejše potrošništvo vodi k boljši družbi, zato naj bo vsak njihov nakup premišljen, upoštevajo pa naj tudi, če lahko nakup nadomestijo z rabljenim ali predelanim kosom naj seveda storijo natanko to. Predstavili smo jim Centre ponovne uporabe po Sloveniji, kot primer dobre prakse. Udeleženci nam povedo, da takšnega sistema pri njih ne poznajo in da upajo, da bo pri njih tudi prišlo do sprememb glede ponovne uporabe, krožnega gospodarstva.

 

 2019 08 31 aktivnosti 09

Udeleženci iz Kitajske 3.5.2019

 

3.6.2019 – Prikaz možnosti varčevanja z viri; Ob evropskem tednu trajnostnega razvoja

Promocija projekta; predstavitev možnosti ponovne uporabe v praksi smo učencem iz OŠ Draga Kobala Maribor predstavili možnosti ponovne uporabe v praksi. Poučili smo jih o pomenu trajnostnega ravnanja z okoljem,  sonaravnem razvoju, o možnosti izrabe odpadkov kot virov, sodobnih trendih »zero waste« in snovni učinkovitosti. Z učenci smo iz odpadnih materialov izdelali kače – vzglavnike.

 2019 08 31 aktivnosti 10

Delavnica Grajska kavarniška popravljalnica, 3.6.2019

 

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU