O NAS

English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Kdo smo

Inovativno, razvojno in raziskovalno usmerjen tim, ki izvaja storitve na področju ravnanja z odpadki.

Direktor Okoljsko raziskovalnega zavoda je dr. Marinka Vovk.

Projekti in programi inovativnega zmanjševanja stroškov ravnanja z odpadki, odpiranje novih razvojnih možnosti ter sheme celovitega ravnanja z odpadki so področja, ki jih Okoljsko raziskovalni zavod  razvija in trži.
Imamo bogate izkušnje pri vodenju aplikativnih projektov izgradnje inovativnih sistemov zmanjševanja onesnaževanja okolja in gradimo kakovosten kadrovski potencial, ki je naš kapital. Uvajamo strateške rešitve kot izziv gospodarske krize na področju waste managementa.

  • Dejavnosti preprečevanja nastajanja odpadkov.
  • Uvajanje sodobnih oblik ravnanja z resursi- odpadki in okoljsko osveščanje ciljnih skupin.
  • Spodbujanje lokalne demokracije za polno udeležbo v evropski politiki, zlasti na okoljskem področju
  • Ciljno okoljsko usposabljanje in usposabljanje za težje zaposljive skupine.
  • Delavnice in inovativne oblike okoljskega osveščanja za različne ciljne skupine.


Vizija

Naša vizija je postati vodilni na področju preprečevanja nastajanja odpadkov in ponovne uporabe v Sloveniji z inovativno, strokovno in ambiciozno kadrovsko zasedbo, ki bo na področju odpadkov zgradila novo tržno okolje. S svojimi izkušnjami in znanjem  strankam omogočamo izvajanje delovnih procesov, kjer odpadki niso strošek, ampak  novi resursi.


Zgodovina

Okoljsko raziskovalni zavod je bil ustanovljen leta 2005, ko je prevzel raziskovalno in projektno tradicijo, izkušnje in uspehe podjetja EKO d.o.o. Zaradi potreb po raziskovalni in projektni aktivnosti, se je del kolektiva podjetja EKO d.o.o. usmeril raziskave in aplikacijo, predvsem pa v ospredje postavil cilj, da se problem odpadkov ne rešuje na koncu, temveč še preden nastanejo.

V letih poslovanja smo se razvili v sodoben, razvojno in inovativno usmerjen zavod, ki zaposluje znanstvenice in visoko usposobljeno delovno silo. V Sloveniji smo prvi, ki smo po več kot dvajset letih naredili »revolucijo« na področju logistike odpadkov. V letu 2006 smo obstoječi prinašalni sistem ločenega zbiranja odpadkov revolucionarno spremenili v sistem »door to door«. Naš sistem danes uporablja že več kot 150 lokalnih skupnosti. V letu 2010 smo prvi v sodelovanju z Tehnološkim centrom za aplikativno ekologijo postavili Center ponovne uporabe, ki poleg okoljskih koristi prinaša povsem drugačen pogled na odpadke kot vire  ter omogoča razvoj novih delovnih mest predvsem za težje zaposljive.

Naša razvojna usmerjenost omogoča, da so odpadki postali viri, resursi za nova zelena delovna mesta. S programi REUSE in UPCYCLING omogočamo kretaivnost različnim ciljnim skupinam. Smo iniciator sodobnih, okoljsko in družbeno odgovornih dejavnosti na področju preprečevanja nastajanja odpadkov. Spodbujamo lokalno demokracijo za polno udeležbo v evropski politiki zlasti na okoljskem področju.

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU