• slide03
  • slide02
  • slide01
English German Slovenian

donacija dohodnine
Donacija dohdnine

 

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

PRAKTIČNE UČNE DELAVNICE UPORABE ZAVRŽENIH IZDELKOV Z MEDGENERACIJSKIM POVEZOVANJEM IN IZMENJAVO ZNANJ

 

NOSILEC AKTIVNOSTI: DRUŠTVO SKRINJA

 

Aktivnost 5.1 Izvedba večgeneracijskih delavnic

 

V okviru aktivnosti 5.1 je Društvo Skrinja predstavilo postopek ročnega mletja žita in njegove uporabe. To je aktualen v primerih, ko nam zmanjka elektrike in ko imamo svoje žito, prav tako pa ročno mletje žit prispeva k bolj kakovostni prehrani, saj si žita lahko zmeljemo sproti.

Z aktivnostjo smo na ta način dosegli izmenjavo dobre prakse med generacijami, saj je bilo mletje žit in peka pekovskih izdelkov, predvsem kruha ključnega pomena za preživetje družin in generacij, ki so se preživljale pretežno z doma pridelanimi žiti in izdelavo pekovskih ter mlevskih izdelkov.

1 delavnica 01 1 delavnica 03 1 delavnica 02

 

Aktivnost 5.2 Izvedba javnega dogodka

 

Javni dogodek se je izvedel v sklopu 14. tradicionalne tržnice BUČN,CE, dne 16.10.2021 na Mestnem trgu občine Šentjur. V okviru projekta »Potujoča popravljalnica« se je predstavil postopek mletja žita ter na kakšen način in za kaj vse lahko uporabimo mleto žito. Skupaj z udeleženci dogodka se je pripravil jabolčni zavitek.

 

 2 delavnica 01 2 delavnica 02 2 delavnica 03

 

 

Aktivnost  5.3 Izvedba praktičnih delavnic »Kako do okusne in polnovredne jedi iz ostankov živil v posodah iz preteklosti«

 

V okviru aktivnosti 5.3 je Društvo Skrinja skupaj z udeleženci pripravljala okusne in polnovredne jedi iz ostankov živil v posodah iz preteklosti.

Nastale so okusne jedi:

  • jabolčni zavitek,
  • pice,
  • enolončnice,
  • kruh in keksi,
  • palačinke,
  • popečene bučke, itd.

Za pripravo jedi se je uporabila zelenjava, sadje katero je bilo že je v slabšem stanju, malo potolčeno, malo gnilo, se je več dni zadrževalo v hladilniku – takšno, katero večina gospodinjstev zavrže v odpad oz. kompost.

V teku izvajanja delavnice je potekala komunikacija o receptih, različnih tehnikah priprave jedi, sestavinah ter posodi iz preteklosti, katera obudi spomine iz preteklosti.

 

 3 delavnica 01 3 delavnica 02

3 delavnica 03 3 delavnica 04

3 delavnica 05 3 delavnica 06

 

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU