PROJEKTI

Slovenian Croatian English French German

logo min javna uprava

ne-vec-ampakbolje

 

22 08 18 pasica1

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-prog-pod.jpg

http://www.orz.si/images/Slike-logo-uni/logos/logo-kmetijski-sklad.jpg

 

navdih trajnosti

 

 

Use-Reuse

Kreativna delavnica ponovne uporabe že rabljenih predmetov

Kraj delavnice: Gornji trg, Ljubljana
Čas izvajanja delavnice: 25. avgust 2012

Kreativna delavnica PU že rabljenih predmetovCenter ponovne uporabe je ustvarjal unikatne obešalnike sredi stare Ljubljane
Sobota, 25. avgust 2012: v sklopu projekta USE-REUSE je na ljubljanskem ARTish-u, potekala Kreativna delavnica ponovne uporabe rabljenih predmetov. Delavnico je organiziral Center ponovne uporabe Ljubljana, v sodelovanju s Kotičkom ponovne uporabe Trebnje. Skozi konkretno dejavnost obnavljanja že rabljenih predmetov, ki so tekom delavnice dobili novo uporabno vrednost, smo predstavili namen in delovanje Centrov ponovne uporabe v Sloveniji, ki so povezani v slovensko in evropsko REUSE mrežo, kar je omogočil projekt USE-REUSE, ki ga sofinancira Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve ter EU – Evropski socialni sklad.
use-reuse-delavnica-1Ustvarjalna energija USE-REUSE pod taktirko promotork ponovne uporabeuse-reuse-delavnica-1
Delavnico smo umestili v sklop kreativnega festivala ARTish, ki ga obišče veliko ljudi. Delavnico je vodila Damjana Šalehar, koordinatorka mreže REUSE (Center ponovne uporabe Ljubljana), v sodelovanju z Vesno Hrovat, promotorko ponovne uporabe (Kotiček ponovne uporabe Trebnje). Obe sta na teh dveh delovnih mestih zaposleni v sklopu projekta USE-REUSE. Saša Jelenc, usposobljena promotorka ponovne uporabe, ki se je usposabljala v okviru projekta USE-REUSE, je poskrbela za fotografsko dokumentiranje delavnice.
Iz starih kavnih žličk, delov otroških zloženk... unikatni obešalniki
Material za delavnico je priskrbela Mreža Centrov ponovne uporabe. To so predmeti, ki so jih ljudje že zavrgli, nekatere pa so v center pripeljali sami. Na ta način smo snovni tok rabljenih predmetov preusmerili v ponovno uporabo, tako da niso romali na odlagališča in med smeti. Uporabili smo otroške igrače (lesene kocke, sestavljanke), kavne žličke, lesene podstavke za kozarce, rabljene deske iz omar, skodelice..., za obdelavo smo potrebovali barve, lepilo, brusni papir, čopiče, izvijače, kladivo... Skupaj z udeleženci smo izdelali osem lepih, unikatnih obešalnikov, ki sedaj, kot uporabni kosi pohištva, krasijo domove. Hkrati smo obiskovalcem pokazali, kako lahko uporabijo svoje že odslužene predmete v prihodnje, iz njih izdelajo uporabna darila in še kaj ter s tem poskrbijo za manj odpadkov in bolj čisto okolje. Istočasno smo predstavili t. im. »zeleni« delovni mesti – promotorka ponovne uporbe in koordinatorka REUSE mreže.

use-reuse-delavnica-2

 

 

 

 

logo-vec-kot-odpadki

Več kot odpadki

Aplikacija za ravnanje z odpadki

Repair Cafe

Facebook

Pridruži se nam na Facebooku

Twitter

Twitter

Pridruži se nam na Twitter-ju

Powered by Amazing-Templates.com 2014 - All Rights Reserved.

Naše spletno mesto uporablja piškotke za boljše delovanje.

Več...

V REDU